17.4.19

Делегація УДП провела переговори з європейськими банками


З 10 по 12 квітня делегація Українського Дунайського пароплавства провела переговори з представниками європейських банків – PKB Privatbank (Лугано, Швейцарія), Bendura bank (Ліхтенштейн), Deutsche Bank (представництво в Цюріху, Швейцарія), Union Bank of Switzerland (Цюріх, Швейцарія).

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова Правління УДП Дмитро Чалий.


Основна мета переговорів – залучення обігових коштів і кредитування програм розвитку УДП. Згідно з розробленим у 2018 році Стратегічним планом розвитку Українського Дунайського пароплавства, до 2023 року заплановано провести заміну дизель-генераторів на річкових буксирах типу «Рига-Іваново», «Запоріжжя», «Сергій Авдєєнко». Далі – модернізувати річкові буксири шляхом заміни суднової енергетичної установки. Також відповідно до Стратегічного плану, намічено будівництво барж типу SLG на Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводі.

Представники банків з зацікавленістю сприйняли розгорнуту презентацію Українського Дунайського пароплавства.

Надалі триватиме спільна робота, в ході якої УДП надасть розрахунки для залучення кредитних інвестицій, необхідних для реалізації программ розвитку, а представники банків – алгоритм відкриття кредитної лінії.

Для Українського Дунайського пароплавства співпраця з європейськими банками є важливою, адже кредитні лінії відкриваються на тривалий термін до 20 років, і що не менш важливо, процентна ставка в Європі значно нижча, ніж в Україні. Співпраця з європейськими фінансовими установами відкриє підприємству можливості реалізувати програми реновації буксирів і секцій, будівництва нового флоту.