16.4.19

Навчальний центр УДП відновив діяльність з навчання і видачі сертифікатів


Навчальний центр Українського Дунайського пароплавства відновив роботу з навчання і видачі сертифікатів за Міжнародною конвенцією про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (ПДНВ).

Про це повідомив в.о. начальника НЦ ПрАТ «УДП» Олег Вельчев.

Договір між Морською адміністрацією України та Українським Дунайським пароплавством на надання послуг укладений 12 квітня 2019 року.

У Навчальному центрі будуть раді бачити вас серед своїх слухачів на власній навчальній базі за адресою: м Ізмаїл, вул. Фанагорійська, 9, моб.тел. 095-279-5406, e-mail: uc_udp@i.ua.

Навчальний Центр ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» може навчати і видавати сертифікати за наступними напрямами підготовки: оператор ГМЗЛБ, фахівець з управління рятувальними засобами, управління боротьбою з пожежею, надання першої медичної допомоги, офіцер з охорони судна та ін.

Ці сертифікати входять до необхідного комплекту документів, що надаються моряком в інспекцію з підготовки та дипломування, їх наявність є обов'язковою, а кількість і тип сертифікатів залежить від займаної посади.

Навчальний центр ПрАТ «УДП» тимчасово припиняв свою діяльність через перевірку відповідності, яку здійснювала Державна служба морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація). В ході аудиту були перевірені всі фундаментальні процеси за всіма заявленими напрямами підготовки, а саме: система менеджменту якості на відповідність стандарту нової версії ДСТУ ISO 9001:2015, вимоги до персоналу, вимоги до матеріально-технічного та інформаційного забезпечення.

Навчальний центр ПрАТ «УДП», заснований на базі Ізмаїльської мореплавної школи та навчально-курсового комбінату Дунайського пароплавства в 1989 році, і є відокремленим структурним підрозділом ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Основне завдання Навчального центру – якісна підготовка морських і річкових фахівців плавскладу для ПрАТ «УДП» та інших судноплавних компаній на підставі вимог Міжнародної конвенції (STCW–78/95, SOLAS–74/88, MARPOL–73/78), Дунайської Комісії.

Навчальний центр ПрАТ «УДП» входить до системи управління безпечною експлуатацією суден і системи якості пароплавства. Він укомплектований висококваліфікованими кадрами з великим досвідом роботи на флоті, має сучасну навчально-методичну базу для якісної підготовки фахівців різних спеціальностей.

При навчанні використовується НТС «Новий Донбас» з тренажерними комплексами «Пожежа», «Боротьба з водою», «Рятувальні засоби», «Швидкісна шлюпка», «Маломірне судно».

Тренажерна база УЦ також має: тренажер «Navi-Trainer Professional 4000» для роботи з електронними картами фірми «Transas Marine International product», тренажери «Navi-Trainer», тренажери «Navi-Trainer Professional 4000 v.4.62», суднова РЛС JMA-606, УКХ-радіотелефонна станція HOCOM Famita 500 VHF, тренажерний комплекс РЛС ЗАРП фірми Transas, тренажер ГМССБ фірми «Transas Marine», TGS-4100 версії 6.2. Реальне суднове устаткування фірми «Sailor».

Тренажерний комплекс, що забезпечує надання медичної допомоги на борту судна: використання манекенів з блоком контролю, відпрацювання навичок з надання першої медичної допомоги, використання муляжів, відпрацювання навичок з введення медичних лікарських препаратів і багато іншого.

За підсумками навчання особи, які опанували програмні вимоги, отримують документи встановленого зразка: з конвенційних підготовок – сертифікати.