3.5.18

Maersk тестує систему оповіщення з елементами штучного інтелекту


Maersk Line протестує першу в світі так звану систему оповіщення з елементами штучного інтелекту на борту одного зі своїх контейнеровозів.


Для цього найбільша судноплавна компанія в світі збирається співпрацювати зі стартапом, що нещодавно вистрілив в області автономізації судноплавства – Sea Machines Robotics з офісом у Бостоні. Випробувати ситуаційне сприйняття нової технології будуть на борту одного з новеньких контейнеровозів криголамного класу від Maersk.
«Цей експеримент має важливе значення не тільки для Maersk, а й для всієї морської галузі, оскільки вперше системі належить виконати первинний автоматичний аналіз відеоінформації», говориться в прес-релізі Sea Machines Robotics.
Компанія заявляє, що їх система використовує штучний інтелект (AI) для поліпшення ситуаційної обізнаності, ідентифікації об’єктів і відстеження. Подібно Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), який зазвичай використовують в автомобілях, система Sea Machines Robotics включає в себе просунуті датчики для збору безперервного потоку інформації з навколишнього середовища, виявлення та відстеження потенційних конфліктів та відображення інформації на дисплеї, що полегшує багато операцій.
«Ми надзвичайно пишаємося тим, що найбільша в світі судноплавна компанія вибрала Sea Machines Robotics в якості постачальника технологій автономізації», – сказав Майкл Джонсон, засновник і гендиректор Sea Machines Robotics.
Тим часом в Maersk розповіли, що вперше звернули увагу на Sea Machines Robotics близько трьох років тому, коли ті розробляли концепції своїх перших автономних систем. Уже тоді представники судноплавної компанії були під враженням від технічних можливостей стартапа і практичного розуміння майбутніх потреб морського ринку з їх боку.

Sea Machines Robotics, заснована в 2015 році, створює програмне забезпечення для автономізації судів з метою підвищення безпеки, ефективності експлуатації суден.