20.1.18

УДП заощаджує енергоресурси


За підсумками 2017 року УДП вдалося досягти суттєвого заощадження коштів у споживанні газу, електроенергії та палива. Про це розповів начальник служби адміністративно-господарського обслуговування П.І. Постарниченко.

- Так, - зазначив Павло Іванович, - природного газу в опалювальний період зекономлено на суму 109 тис. 450 грн., чому значною мірою сприяла невисока температура зовнішнього повітря.

Якщо казати про електроенергію, при річному плані закупівель 11 млн. 893 тис. грн. було витрачено 7 млн. 968 тис. грн. Економія склала 3 млн. 925 тис. грн. Однак варто зазначити, що економія утворилася не тільки за рахунок дбайливого використання електроенергії як флотом, так і берегом. Аварія на трансформаторі № 160 в січні минулого року змусила відстійний пасажирський флот використовувати роботу головних двигунів, для чого було витрачено дизпаливо на суму трохи більше 1 млн. грн. Однак чиста економія електроенергії виробничими ділянками пароплавства становила 2 млн. 800 тис. грн.

Експериментальний варіант роботи автотранспортної ділянки УДП за грудень 2017 року показав значну економію автомобільного палива в порівнянні з його витратою в листопаді. Економія бензину А-95 склала 656 літрів на суму 17 тис. 712 грн., економія дизпалива - 1300 літрів на суму 32 тис. 500 грн., що дозволило пароплавству заощадити 50 тис. 212 грн. Економію палива отримано в результаті реалізації розпорядження № КП/468 від 27.12.2017 р. «Про лімітування користування бензину і дизпалива автотранспортом гаража ПрАТ «УДП», що склало 80% від заощаджених коштів за рахунок введених лімітів. Ще 20% припало на адміністративну роботу із забезпечення дбайливого користування автотранспортом відділами і підрозділами, які користуються послугами гаража.

Керівникам структурних підрозділів, водійському персоналу - всім співробітникам, які взяли участь в експерименті, велика подяка за внесок кожного, що й дало позитивний результат.

Джерело: сайт УДП