30.9.19

Міністр запросив ЄІБ до співпраці у здійсненні проекту з реконструкції та модернізації флоту УДП

Міністерство інфраструктури України запропонувало Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) долучитися до проєкту з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».


30 вересня 2019 року взяв участь у зустрічі міністра інфраструктури Владислава Криклія із Жан-Еріком де Загоном, Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

На зустрічі обговорювалась можливість залучення кредитних коштів ЄІБ для придбання систем зважування автомобілів та участі ЄІБ у проекті з реконструкції та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».


Владислав Криклій зазначив, що одним із головних факторів, що стримує розвиток судноплавного бізнесу є великий вік флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

«Будівництво або модернізація флоту вимагає значних фінансових вкладень. Швидке оновлення флоту можливе лише за рахунок залучення додаткових інвестицій. Тому, ми хотіли б розглянути можливість участі ЄІБ у проєкті з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Окрім збільшення об’ємів перевезень, оновлення та модернізація флоту також позитивно вплине на екологію річок, адже не можна порівнювати за екологічними показниками старі та нові буксири», - повідомив Міністр інфраструктури.

Владислав Криклій подякував представникам Європейського інвестиційного банку за успішну, ефективну співпрацю протягом останніх років та висловив сподівання на посилення і розширення співробітництва і надалі.

Дмитро Чалий