21.8.18

Дмитро Чалий розповів про підсумки роботи Дунайського пароплавства у І півріччі 2018 року



Голова правління Українського Дунайського пароплавства Дмитро Чалий дав інтерв’ю державному агентству Укрінформ, в якому він розповів про підсумки роботи пароплавства в першій половині 2018 року і про плани роботи на наступний період в умовах дуже складного ринку дунайських перевезень. Він позитивно оцінив результати роботи пароплавства у зазначений період і заявив, що за всіма напрямками діяльності є очевидний прогрес. Виконані майже всі заплановані показники ефективності управління підприємством – обсяги перевезень, доходи від основної діяльності, собівартість наданих послуг, прибутковість тощо. Дмитро Чалий розповів, що січні-червні 2018 року УДП спрацювало з прибутком – і це є найважливішим показником успішної діяльності. Прибуток складає рівно півмільйона гривень. Нібито це не так багато, але планом за цей період були передбачені збитки у розмірі 3 млн грн, оскільки перший квартал для пароплавства завжди є збитковим - адже на цей час припадають найменші обсяги перевезень і найбільші витрати на ремонт. Для порівняння, у першому півріччі минулого року підприємство отримало збитки 12,8 млн грн.
За словами Дмитра Чалого УДП отримало дуже хороший результат за обсягами чистого доходу, якого у зазначеному періоді отримано на суму 396,5 млн грн при плановому показнику 375,7 млн грн. Це на 25% більше, ніж було отримано за цей період торік. Крім того, пароплавство значно збільшили відрахування до державного і місцевого бюджетів - усього на користь держави здійснено виплат на суму 39,7 млн грн, що на чверть більше, порівняно з першим півріччям минулого року - 30,2 млн грн. При цьому підприємство не має заборгованості ні з виплати заробітної плати, ні з відрахувань до державного бюджету, - підсумував Дмитро Чалий.
Джерело: Укрінформ https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2512211-dmitro-calij-golova-pravlinna-ukrainskogo-dunajskogo-paroplavstva.html